Dobos torta

понедељак, 31. мај 2010.


Potrebno:

30 jaja
1kg secera
1kg brasna
300gr cokolade za kuvanje
500gr margarina za kolace


Za kore:
Ulupati 16 jaja,dodati 16 kasika secera,mutiti dok se secer ne istopi,zatim dodati 16 kasika brasna.Od ove smese dobije se do 20 kora...plehove premazati margarinom(ili mascu),pobrasnaviti i sipati smesu kutlacom(meni je to mera).Kada ispecete kore odvojiti najlepsu za zavrsni deo.

Za fil:
Umutiti 14 zumanaca sa 400gr secera,i kuvati na pari,ostaviti da se ohladi i umutiti sa 500gr prethodno umucenim margarinom,dodati otopljenu cokoladu.Zatim umutiti 14 belanaca i sjediniti sa prethodnom masom.

Za secerni preliv:
Otopiti 16 kasika secera,preliti preko kore koju ste odvojili,i nozem obeleziti tortu na parcad...prelivnu koru staviti na tortu kao zavrsni deo dok se secer nije potpuno stegao....u topljeni secer mozete po zelji staviti i susam,i lepse izgleda kao dekoracija a i ukusno je....ja ga ovog puta nisam stavila...al prilazem sliku topljenog secera i sa susamom...

2 коментара:

Vera је рекао...

Odlična je i prelepo ukrasena!

MyFood је рекао...

hvala vera

Related Posts with Thumbnails
 
Gorgeous Beaches of Goa